Bloggaus harrastuksena

Jos blogia pitää harrastuksena, voi sen sisältö olla asiantuntija tai yritysblogia vapaampaa ja rönsyilevämpää. Se voi kertoa, vaikka henkilön omista harrastuksista tai oikeasti olla henkilön julkinen nettipäiväkirja. Joskin tällaiset nettipäiväkirjat ovat siirtyneet nykyään erilaisiin sosiaalisen median kanaviin, koska niissä saa tehtyä päivittäiset merkinnät ,vaikka älypuhelimen videolla, ilman että tarvitsee kirjoittaa sanaakaan.

Blogin ainoa tavoite on jatkuvuus ja harrasteblogissa keskiössä on usein kirjoittaja itse tai hänen rakas harrastuksensa. Yksi suosituimmista bloggaustyyleistä on lifestyleblogi, joka avaa blogin sisällölle kaikki mahdollisuudet. Lifestyle alueena ja aiheena ei sulje mitään pois, joten sisältö voi olla todella rönsyilevää matkailusta, keittiön kautta vaatteisiin ja siivoukseen tai mitä sitten tulikaan edellisenä päivänä tehtyä.

Yleensä tällaiset lifestyleblogit sisältävät ja käsittelevat henkilön näkemyksiä tämän päivän muodista, kauneudenhoitoa, sisustamista ja vaikka henkilön perhe-elämää.

Harrastus- tai harrastajabloggaajan kirjoitusten sisältö voi oikeasti olla mitä tahansa maan ja taivaan väliltä ja vaikka täysin fiktiivistä kerrontaa. Blogin kautta voi myös jakaa tietoa samanhenkisten henkilöiden kanssa ja löytää uusia tuttavuuksia ja uusia ulottuvuuksia omaan ajatteluunsa ja harrastuksiin.