Mikä on blogi?

Kaikissa blogeissa on tunnusomaisia piirteitä. Niissä olevat pienet tai isommat jutut ovat nimeltään artikkeleita ja ne ovat blogissa aikajärjestyksessä. Useimmat blogit vielä rakentuvat tietyn kirjoittajan mielenkiinnon mukaisen tai mukaisten aiheiden ympärille.

Blogin rakenteeseen kuuluu aikajärjestyksen mukaan myös erilaiset ryhmittelyt blogin aiheiden perusteella, jotta vierailijoiden olisi mahdollisimman helppoa löytää juuri ne häntä kiinnostavat tai uusimmat artikkelit.

Kommentit ja vastaukset

Blogeissa on myös tapana kommentoida kirjoituksia ja riippuen blogeista tämä kommentointi voi olla vapaata tai jossain tapauksissa se vaatii rekisteröinnin. Hyväksytyt kommentit ovat sitten kaikille sivuston vierailijoille näkyvillä. Mitä enemmän artikkeleita kommentoidaan, sitä puhuttelevampi ja merkityksellinen kirjoitus on.

Blogin lähtökohta

Bloggaaja voi aloittaa bloginsa aivan harrastuksesta ja se voi olla sellainen koko blogin historian ajan, mutta jossain tapauksissa siitä voi rakentua bloggaajalla ammatti, mikäli blogi saa paljon seuraajia ja potentiaaliset mainostajat kiinnostuvat blogista.

Toisaalta blogi voidaan aloittaa suoraan ammattimielessä tai yrityksen viestintäkanavaksi, tästä syntyykin mielestämme kolme blogin peruskategoriaa:

  • oma henkilökohtainen blogi
  • oma ammattimainen blogi
  • yritysblogi